Mohou to být povolání budoucnosti

Rate this post

Lidstvo prochází neuvěřitelně rychlým pokrokem,stejně jako dnešní lidé středního věku si již nedokážou představit, jaké úkoly čekají na jejich děti – která povolání budoucnosti budou rychle. Macronom mi nedávno dal přednost. Dnes se nikdo nemůže vyhnout spolupráci s počítačovými systémy nebo současnými inovacemi. Profese budoucnosti jsou však ještě jemnějším tématem, protože nemusíte jednoduše opravovat hardware, programovat nebo používat excelové tabulky jako dnes. Expertní systém, kybernetická ochrana a také udržitelnost vstupují do světa práce a spousta tvrzení. 65% dnešních mladých lidí bude v úkolech, které neexistují za 5-10-15 let. Níže uvádíme několik příkladů kariéry budoucnosti. Mnoho profesí zmizí, jakmile vzniknou nové, a také budoucí generace bude určitě muset několikrát v životě transformovat profese. Podívejme se dnes, jak vidíme, co bude určitě jednou z nejzajímavějších budoucích profesí …Mohou to být povolání budoucnosti

Prognostik kybernetických útoků

Podle záznamu Globe Economic Forum, kromě proveditelné nové pandemie, kybernetické útoky jsou navíc mezi hlavními riziky. Volali nejen pro bojkot mnoha webů, ale také pro aktivity těch, kteří zneužívají v současné době snadno nabízený destruktivní softwarový program, který lze využít bez konkrétních znalostí historie IT. V některých zemích došlo k stávkám podporovaným federálními vládami. Proto bude schopnost připravit se na takové události nezbytná pro to, aby státy nebo společnosti zachovaly naši bezpečnost. V současné době se zvýšila poptávka po odbornících na kybernetickou bezpečnost, kteří mohou takové situace předvídat.

Algoritmus mozaika

Vzorec je v zásadě soubor dobře definovaných pokynů pro provádění úkolu, který postupně přebírá kontrolu nad našimi životy. Postupně pro nás sami vybírají videoklipy, hudbu, reklamy, potenciální společníky, možná možné pracovníky. (Programy, které vyhodnocují data a dělají kvazi-rozhodnutí pro lidi, samozřejmě jen podle předdefinovaných konceptů, na rozdíl od expertního systému, který rozhoduje sám.). Pro společnosti je také zásadní, aby vzorec fungoval správně, protože stačí jedna neúspěšná, monotónní zkušenost a spotřebitel je v současné době oddělen od aplikace. Podle Globe Economic Online Forum již v budoucnu hodnotitelé algoritmů jistě zajistí spravedlivý výběr zaměstnanců. Analytici na fóru předpovídají, že podnikání bude také potřebovat vedení účetnictví algoritmů na jiných místech. Například, aby se ujistil, že reklamní vzorce jsou nastaveny dobře.Algoritmus mozaika

Návrhář digitální skutečnosti (virtuální realita)

Myšlenka Metaverse není absolutně nic nového. Tím označují pravdu, která má změnit web. Skutečný život může být také spojen s virtuálním světem, kam mohou jednotlivci jít se svými postavami, tj. virtuální protějšky. Technologický byznys do toho investuje miliardy dolarů. Například v roce 2022 Microsoft zaplatil 70 miliard dolarů za získání Activision Snowstorm a chtěl si zajistit své místo v Metaverse hry. Facebook, na druhou stranu, zavádí technologie, které vám umožní skutečně cítit online realitu. Aby však uživatelé mohli plně využít nových příležitostí, musí člověk vytvořit online prostředí. Požadujeme architekty i designéry.

Expert na pracovní vztahy člověk-stroj

Sociální partnerství pracovních týmů se navíc prolíná s digitalizací. Nemusíme hned myslet na roboty, stačí, když se firma rozhodne automatizovat stávající postupy. Výsledkem jsou nové požadavky nejen na samotné zaměstnance, ale také na současné a budoucí manažery. Budou muset zjistit, která pracovní místa a postupy lze zlepšit nebo nahradit novými technologiemi.

Dispečer webového provozu Drone

V současné době se očekává, že do vzduchu vzroste nová generace způsobů dopravy. V současné době jej zřizuje NASA I United State Federal Air Travel Management (FAA). Drony tak mohou být využity nejen pro armádní funkce, ale také pro distribuci balíků nebo řízení silničního provozu. V době, kdy se rozmanitost dronů znásobí, musí být stejně jako jiné druhy dopravy regulovány. To bude jistě povinností kontrolorů, kteří budou spolupracovat, vyhodnocovat a obsluhovat přepravu dronů.Dispečer webového provozu Drone

Návrhář odpadu

Problémy životního prostředí, spolu s tím, že jsou vyžadovány, se nyní staly otázkou prestiže. Evropský občan produkuje více než tunu odpadků a tato částka se každoročně zvyšuje. Pro řešení problémů v oblasti životního prostředí je nezbytné efektivněji zpřesňovat odpad, například recyklací. Tímto způsobem jsou použité věci i výrobky znovu použity a také dána druhá možnost v typu nových položek. Kromě toho musí být zavedeny zcela nové výrobní přístupy. Vývojáři odpadu budou mít jistě za úkol vyrobit objekt, který bude nakonec odpadem, předem při vytváření standardní položky a samozřejmě obalu produktu. Samozřejmě způsobem, který z něj dělá jeden z nejvíce recyklovatelných.

Přestavba prostor šetrná k životnímu prostředí

Kromě toho, že jsou hrozné, stará výrobní zařízení nebo betonové budovy obvykle zabírají nepotřebnou místnost a znečišťují životní prostředí. V důsledku toho odborníci předpokládají, že ve veřejné oblasti bude určitě potřeba odborníků, kteří jistě obnoví ekologickou oblast měst. Jejich posláním bude jistě odstranit ekologické škody, obnovit životní prostředí ptáků a také dalších cenných zvířat a minimalizovat uhlíkový dopad měst. Budou potřebovat zemědělské porozumění, včetně půdy a monitorování rostlin.

Instalátor biofilmu

Nemluvíme zde o požitku, ale o využití tlaků mikroorganismů, bakterií, hub, kterými můžeme čistit odpadní vody, olejové skvrny nebo dokonce rodinné povrchy s využitím biologických metod. Tyto mikroorganismy, které jsou přemístěny v tenkých vrstvách jako biofilmy, by jistě pomohly při nakládání s odpady, náhradě škodlivých čisticích prostředků a také při zvyšování kvality vzduchu a vody. Spolu s přínosy pro životní prostředí budou zákazníci přitahováni zejména komfortem. Nebudete muset dostat odpadky nebo čistit sprchu nebo kuchyň tak často.Instalátor biofilmu

Syntheticfood designer

Bez ohledu na budoucnost může být, nemůžete být spokojeni s daty, jednotlivci potřebují něco k jídlu, stejně jako, pokud je to možné, zdravé jídlo. V důsledku zvyšování znečištění ovzduší a růstu populace však začíná být postupně obtížné poskytovat dostatek potravin konvenčním způsobem, který je Bezpečný, zdravý a udržitelný. Zde se nacházejí kuchaři moderní doby, vývojáři umělých potravin, kteří budou pracovat v oblasti umělé biologie, kde budou vytvářet zcela nové postupy výroby potravin. Díky nim mohou být obnovitelné základní materiály základními složkami potravin, praktickými konzervačními látkami, sloučeninami.

Rychlý stavební inženýr

Se změnami životního prostředí se zvyšuje počet přírodních kalamit i bojových konfliktů, které by již vyžadovaly nové druhy předpokládaného krátkodobého bydlení. Jako příklad lze uvést byt nebo byty, kde si lidé mohou odpočinout nebo bezpečně uklidit. Kvalita, jejíž díly lze nejen rychle nastavit, ale navíc publikovat za pár hodin pomocí 3D tiskárny. Podstatně by to zjednodušilo snadnou splátku, dopravu a recyklaci krátkodobých nemovitostí. Je to proto, že výrobky musí být možné používat nepřetržitě při tisku nových domů. Takoví designéři mohou publikovat celé malé město i za týden!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here